Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo Etelä-Pohjanmaan taloyhtiöille työkaluja korjaushankkeiden toteuttamiseen

Kaikille avoin ja maksuton koulutusilta korjausrakentamisesta Seinäjoella 6.2.2018.

Korjaushanke on taloyhtiön hallinnolle haastava tehtävä. Taloyhtiön remontissa on hallittava tekniikka suunnitteluineen ja urakkakilpailuineen, juridiikka päätöksenteon vaiheineen ja sopimuksineen, rahoitustalous sekä viestintä osakkaiden ja asukkaiden suuntaan.

Asiantuntijat apuna

Kiinteistöliiton ja Kiinteistöalan Kustannus Oy:n järjestämä, kaikille avoin Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo taloyhtiöiden hallituksille ja isännöinnille tietoa kiinteistön ylläpidon ja korjausrakentamisen kokonaisuudesta. Kouluttajina Seinäjoella toimivat Kiinteistöliiton asiantuntijat, joiden luennoille pääsevät yleensä vain jäsentaloyhtiöiden edustajat.

Avainsanoja taloyhtiön kiinteistönpidossa ovat suunnitelmallisuus ja avoimuus. Taloyhtiön kannattaa päättää yhteisistä toimintatavoista ja kirjata ne strategiaksi.

”Korjaushankkeeseen ryhtyvän taloyhtiön on tärkeää hankkia pätevä projektinjohtaja. Hankesuunnittelu kannattaa tehdä huolella, ja työmaata sekä lopputulosta on myös valvottava kunnolla”, linjaa Kiinteistöliitto Etelä-Pohjanmaan ja Pirkanmaan neuvontainsinööri Kaisa Kettunen.

Korjaushanke on suuri taloudellinen ponnistus taloyhtiön ohella yksittäisille osakkaille. Sen vuoksi on tärkeää, että erilaisia rahoitusvaihtoehtoja pohdittaessa huomioidaan myös niiden vaikutukset vastikkeisiin.

”Ennen korjaushankkeen aloittamista on hyvä huolehtia, että myös vakuutukset ovat kaikilla osapuolilla kunnossa ja vakuutusturva riittävällä tasolla”, muistuttaa Kiinteistöliiton talous- ja veroasiantuntija Juho Järvinen.

Kiinteistön ylläpitoon ja korjaushankkeisiin liittyvää päätöksentekoa käy koulutuksessa läpi Kiinteistöliiton vanhempi lakimies Kaisu Terkki.

Kiinteistöjen suuret ikäluokat peruskorjausiässä

Kiinteistöliitto Etelä-Pohjanmaan ja Pirkanmaan toiminnanjohtaja Jorma Koutonen pitää tärkeänä, että alueen taloyhtiöt saavat ajantasaista tietoa kiinteistönpitoon ja korjausrakentamiseen liittyvistä kysymyksistä.

”Etelä-Pohjanmaalla, erityisesti Seinäjoella, valmistui 1960- ja 1970 -luvuilla suuri määrä kerros- ja rivitaloja. Nämä ns. kiinteistöjen suuret ikäluokat ovat nyt laajojen peruskorjausten piirissä”, Koutonen sanoo.

Ajankohta: tiistai 6.2.2018 klo 16:00 – 20:30, luennot alkavat klo 16:45  Paikka: Frami, Tiedekatu 2, Seinäjoki. Lue lisää ja ilmoittaudu tilaisuuteen.

Artikkeli Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo Etelä-Pohjanmaan taloyhtiöille työkaluja korjaushankkeiden toteuttamiseen julkaistiin ensimmäisen kerran Kiinteistölehti.