Turvallisuus muistettava korjaushankkeissa edelleen, tutustu päivitettyyn ohjeeseen 

Sosiaali- ja terveysministeriö ja ympäristöministeriö laativat keväällä ohjeen koronan keskellä tehtäviin korjaushankkeisiin. Ohje on päivitetty vastaamaan nykytilannetta. Korjaushankkeita voi jo tehdä lähes normaalisti. 

Koronaepidemiaan liittyviä rajoituksia on purettu kesän aikana paljon. Myös korjaushankkeita voi tehdä asuntojen sisällä lähes normaalisti, kunhan muistaa turvallisuuden.  

Päivitetty korjausohje muistuttaa ehkäisemään tartuntoja: 

  • Sairaana tai oireilevana ei saa tehdä töitä. 
  • Asukkaat eivät ole samassa tilassa korjaustyötä tekevän kanssa. 
  • On tärkeää huolehtia hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä ja oikeista aivastus- ja yskimistavoista. 
  • Jos asunnossa on sairastuneita, eristettyjä tai karanteeniin asetettuja asukkaita, tehdään asunnossa vain välttämättömät korjaustoimenpiteet. 

Viranomaiset seuraavat edelleen epidemian kehittymistä. Myös korjaushankkeita tehdessä tilannetta kannattaa seurata ja noudattaa tarvittaessa uusia suosituksia, ohjeita ja määräyksiä.  

Ohjeen valmisteluun ja päivittämiseen ovat sosiaali- ja terveysministeriön ja ympäristöministeriön lisäksi osallistuneet Valvira, aluehallintovirasto, THL, Kiinteistöliitto, Isännöintiliitto, Omakotiliitto, Rakli ja Rakennusteollisuus.

Lue koko ohje sosiaali- ja terveysministeriön sivuilta.

Artikkeli Turvallisuus muistettava korjaushankkeissa edelleen, tutustu päivitettyyn ohjeeseen  julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.