Taloyhtiöille työkaluja korjaushankkeiden toteuttamiseen

Kaikille avoin ja maksuton koulutusilta korjausrakentamisesta Porissa 10.10.

Korjaushanke on taloyhtiön hallinnolle haastava tehtävä. Taloyhtiön remontissa on hallittava tekniikka suunnitteluineen ja urakkakilpailuineen, juridiikka päätöksenteon vaiheineen ja sopimuksineen, rahoitustalous sekä viestintä osakkaiden ja asukkaiden suuntaan.

Kiinteistöliiton ja Kiinteistöalan Kustannus Oy:n järjestämän, kaikille avoimen Mahdollisuuksien remontti -kiertueen tavoitteena on tuoda taloyhtiöiden hallituksille ja isännöinnille tietoa kiinteistön ylläpidon ja korjausrakentamisen kokonaisuudesta. Kouluttajina tilaisuudessa toimivat Kiinteistöliiton asiantuntijat, joiden luennoille pääsevät yleensä vain Kiinteistöliiton jäsentaloyhtiöiden edustajat.

Avainsanoja taloyhtiön kiinteistönpidossa ovat suunnitelmallisuus ja avoimuus. Taloyhtiön kannattaa päättää yhteisistä toimintatavoista ja kirjata ne strategiaksi.

”Korjaushankkeeseen ryhtyvän taloyhtiön on tärkeää hankkia pätevä projektinjohtaja. Hankesuunnittelu kannattaa tehdä huolella, ja työmaata sekä lopputulosta on myös valvottava kunnolla”, linjaa Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen neuvontainsinööri Matts Almgrén, joka kouluttaa myös Satakunnan alueella.

Korjaushanke on suuri taloudellinen ponnistus taloyhtiön ohella yksittäisille osakkaille. Sen vuoksi on tärkeää, että erilaisia rahoitusvaihtoehtoja pohdittaessa huomioidaan myös niiden vaikutukset vastikkeisiin.

”Ennen korjaushankkeen aloittamista on hyvä huolehtia, että myös vakuutukset ovat kaikilla osapuolilla kunnossa ja vakuutusturva riittävällä tasolla”, muistuttaa Kiinteistöliiton talous- ja veroasiantuntija Juho Järvinen.

Kiinteistön ylläpitoon ja korjaushankkeisiin liittyvää päätöksentekoa käydään koulutuksessa läpi Kiinteistöliiton lakimiehen Mikko Elorannan johdolla.

Kiinteistöliitto Satakunnan toiminnanjohtaja Eino Taulu pitää tärkeänä, että alueen taloyhtiöt saavat ajantasaista tietoa kiinteistönpitoon ja korjausrakentamiseen liittyvistä kysymyksistä. Myös isännöitsijöiden tietoutta liittyen isompien remonttien hoitoon on hyvä parantaa.

”Porin suuret lähiöt ovat korjaus- ja uudistamisvaiheessa. Porin kaupungilta puuttuu tällä hetkellä vanhan kiinteistökannan aluekehityksen koordinoija”, Taulu sanoo.

Mahdollisuuksien remontti -koulutusilta tiistaina 10.10.2017 klo 16:00 – 20:30 (luennot alkavat klo 16:45). Paikka: Yliopistokeskus, Pohjoisranta 11, Pori.

 

Artikkeli Taloyhtiöille työkaluja korjaushankkeiden toteuttamiseen julkaistiin ensimmäisen kerran Kiinteistölehti.