Taloyhtiö myi ensimmäisen erän kaukolämpöä Tampereella

Tampereella tehtiin eilen historiaa, kun tavallisesti ostaja- ja maksajapuolella pysyttelevä taloyhtiö ryhtyi myyjäksi ja kauppasi sähkölaitokselle kaukolämpöä sadan kilowattitunnin edestä.

Myyjänä on Kiinteistölehden jo vuosia seuraama As Oy Tampereen Pohjolankatu 18–20, jonka hanke ”liikalämmön” myymiseksi takaisin kaupungin verkkoon oli eilen tiistaina edennyt kokeiluvaiheeseen.

– Testasimme kaukolämmön myyntiä. Testi kesti tunnin, ja sen aikana myimme kaukolämpöä sata kilowattituntia Tampereen Sähkölaitokselle, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Pertti Vesterinen kertoo.

Aika näyttää, kuinka paljon kaukolämpöä lopulta liikkuu taloyhtiöltä takaisin kaupungin verkkoon. As Oy Tampereen Pohjolankatu 18–20 on vuosien varrella saanut mainetta ennakkoluulottomista energiaratkaisuistaan.

– Meillä on jo kaksi vuotta ollut käytössä lämmön talteenotto, tuotamme aurinkoenergiaa ja talomme on tiivis.  Näin meille syntyy toisinaan ylimääräistä lämpöenergiaa, Vesterinen luonnehti Kiinteistölehdelle viime syksynä, kun taloyhtiö oli päässyt Suomessa ainutlaatuiseen sopimukseen ylimääräisen lämmön myymiseksi kaupungille.

– Pystymme myymään ehkä noin 100 MWh vuodessa.  Kunhan asennamme taloomme maalämmön ja ryhdymme ottamaan lämpöä talteen viemäristä, pystymme kaksinkertaistamaan myyntimme, visioi Vesterinen tuolloin.

Taloyhtiön energiahankkeet eivät ole jääneet huomiotta. Tuorein tunnustus tuli 31. tammikuuta, kun Suomen Lähienergialiitto antoi Tampereen Pohjolankatu 18 – 20:lle ja Tampereen Sähkölaitokselle kunniamaininnan vuoden 2017 lähienergiaratkaisusta.

Artikkeli Taloyhtiö myi ensimmäisen erän kaukolämpöä Tampereella julkaistiin ensimmäisen kerran Kiinteistölehti.