Taloyhtiö 2018 valtaa ensi viikolla Messukeskuksen

Vuotuinen Taloyhtiötapahtuma on maamme suurin taloyhtiöiden hallituksille, isännöitsijöille ja muille toimijoille tarkoitettu maksuton seminaari- ja näyttelytapahtuma. Tämän vuoden tapahtuma järjestetään keskiviikkona 18.4. Helsingin Messukeskuksen Kokoustamossa. Tilaisuuteen odotetaan yli 2 000 kävijää.

Taloyhtiö 2018 -tapahtumassa on seminaareja taloyhtiöissä puhuttavista ajankohtaisista aiheista – puhujina ovat Kiinteistöliiton ja muiden alan organisaatioiden parhaat asiantuntijat. Tapahtumassa on myös monipuolinen näyttely, jossa on yli sata näytteilleasettajaa.

Tapahtuman järjestävät Kiinteistöalan Kustannus Oy, Suomen Kiinteistölehti, Kiinteistöalan Koulutuskeskus Oy, Kiinteistöliitto Uusimaa ja Suomen Kiinteistöliitto.

Pääpuhujana Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann

Tapahtuma tarjoaa runsaasti asiantuntijapuheenvuoroja sekä monipuolisen näyttelyn. Päivän pääpuheenvuorona on Suomen koripallomaajoukkueen, Susijengin, päävalmentajan Henrik Dettmannin ”Pallo yhteiseen koriin”.

”Muista välittäminen, toisten arvostus ja kunnioitus on tärkeää. Pidetään huolta yhteisistä asioista ja ei toimita sellaisella asenteella, että opetetaan tässä muita.”, Henrik Dettmann muistuttaa taloyhtiöitä.

Ajankohtaisia luentoja ja tietoiskuja

Sähköautot ja erityisesti niiden lataaminen ovat puhututtaneet viime aikoina monessa taloyhtiössä. Aiheesta onkin kattava luento Taloyhtiö 2018 -tapahtumassa.

”Kysymykset sähköautojen latauspisteiden toteuttamisesta taloyhtiössä ovat merkittävästi lisääntyneet Kiinteistöliitto Uusimaan ja Suomen Kiinteistöliiton jäsenneuvonnoissa. Asunto-osakeyhtiölaki asettaa omat haasteensa päätöksenteolle ja kysymys tavanomaisuudesta liittyy olennaisesti lain edellyttämään päätöksentekoenemmistöön. Ratkaisevaksi tekijäksi nousee yhtiön sähköverkon kunto ja kapasiteetin riittävyys ja siten tarjolla olevat vaihtoehdot ja niiden kustannukset. Päätöksissä tulee huomioida osakkeenomistajan yhdenvertaisuus. Latauspisteet voidaan toteuttaa joko yhtiön toimesta tai osakkeenomistajan omana muutostyönä.”, Kiinteistöliitto Uusimaan johtava lakimies, VT Mia Pujals toteaa.

EU:n tietosuoja-asetus astuu voimaan 25.5. ja se korvaa nykyisen henkilötietolain. Asetuksen myötä tietojen huolellisen käsittelyn vaatimus korostuu ja toimintatapoja taloyhtiössä onkin syytä tarkastella kriittisin silmin.

”Monelle tulee yllätyksenä, että uusi tietosuoja-asetus koskee kaikkia taloyhtiöitä ja edellyttää esimerkiksi tietosuojaliitteen lisäämistä isännöintisopimuksiin. Muutoinkin henkilötietojen käsittelyyn pitää kiinnittää aikaisempaa enemmän huomiota ja varautua myös osoittamaan, että asetuksen velvoitteet on täytetty. Asiassa ei ole kyse porrashuoneen nimitauluista, vaan yleisemmästä toimintakulttuurin muutoksesta henkilötietojen käsittelyssä.”, Asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy:n toimitusjohtaja, lakimies Kai Haarma huomauttaa. Haarma pitää aiheesta tietoiskun Taloyhtiö 2018 -tapahtumassa.

Tilaisuudessa kuullaan lisäksi puheenvuoroja muun muassa seuraavista aiheista:

  • Purkava lisärakentaminen, mistä on kyse?
  • Uuden talon vuositarkastus
  • Käytännön vinkit hyvään hallitustyöhön
  • Vuokraus ja digitalisoituva toimintaympäristö
  • Sähköinen asunto-osakehuoneistorekisteri, mitä on tulossa ja miten tulee varautua?

Tapahtuman koko seminaariohjelman löydät täältä.

Kaikille kävijöille jaetaan tapahtumaopas, joka sisältää taloyhtiön vuosikellon. Vuosikello auttaa hallitusta ja isännöitsijää taloyhtiön toiminnan suunnittelussa.

Jo neljättätoista kertaa järjestettävä Taloyhtiö-tapahtuma kerää taloyhtiöiden puheenjohtajat, hallitukset, isännöitsijät ja muut alasta kiinnostuneet seminaari- ja näyttelypäivään Helsingin Messukeskuksen Kokoustamoon. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Artikkeli Taloyhtiö 2018 valtaa ensi viikolla Messukeskuksen julkaistiin ensimmäisen kerran Kiinteistölehti.