Talokeskus ja Parkkisähkö yhteistyöhön sähköautojen latauksessa

Sähköautojen latauspalveluita tarjoava Parkkisähkö Oy ja ohjelmisto- ja asiantuntijapalveluita kiinteistöille tuottava Talokeskus Yhtiöt Oy aloittavat yhteistyön.

Yhteistyön myötä Talokeskus lisää talotekniikan tarkastuspalveluunsa myös sähköautovalmiuden kartoituksen. Kartoitettava kiinteistö saa kerralla tietoonsa sähkökaapelointinsa nykytilan ja sen kapasiteetin riittävyyden sähköautoille.

Sähköautojen yleistyessä taloyhtiöissä ja kiinteistöissä kiinnitetään yhä enemmän huomiota sähköauton lataukseen. Sähköauto on helpointa ladata auton ollessa pitkiä aikoja pysäköitynä eli latausmahdollisuus kannattaa tuoda kiinteistöjen ja taloyhtiöiden parkkipaikoille. Sähköautojen kasvava määrä on huomioitu myös kiinteistöjen ympäristösertifioinneissa ja vuonna 2019 voimaan astuvassa EU-lainsäädännössä, joka koskee kiinteistöjen ympäristövaikutuksia. Lainsäädännössä tullaan huomioimaan myös sähköautovalmius kiinteistöissä ja uudiskohteissa.

Sähköautojen latauksen tuominen kiinteistöön saattaa vaikuttaa parkkialueen tarvitseman sähkötehon määrään. Tämän vuoksi on tärkeää, että kiinteistön sähkökapasiteetti kartoitetaan ennen kuin sähköauton lataustekniikka tuodaan parkkialueelle.

“Talokeskuksen laajan ja kokeneen palveluverkoston myötä pystymme tarjoamaan entistä tehokkaammin kartoituspalveluja koko Suomen alueella”, toteaa Parkkisähkö Oy:n toimitusjohtaja Jiri Räsänen.

“Talotekniikan tarkastuspalvelu on tunnettu ja luotettu palvelumme. Kiinteistöjen latausjärjestelmien mukaan ottamisella laajennamme tarjontaamme, jolla voimme tuoda lisäarvoa asiakkaillemme. Parkkisähkö on tämän tekniikan edelläkävijä”, sanoo Talokeskuksen kestävän kehityksen palveluiden johtaja Sami Päivärinta.

Talokeskus Yhtiöt Oy asiantuntijapalveluita ja ohjelmistoja tarjoava konserni. Yhtiö tuottaa korjaus- ja uudisrakentamisen suunnittelupalveluja sekä kiinteistönpidon ja energian hallinnan asiantuntijapalveluja.

Parkkisähkö on vuonna 2014 perustettu suomalainen yhtiö, joka on erikoistunut sähköautojen latausratkaisuihin kiinteistöille. Yhtiö työllistää 20 henkilöä.

Artikkeli Talokeskus ja Parkkisähkö yhteistyöhön sähköautojen latauksessa julkaistiin ensimmäisen kerran Kiinteistölehti.