Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo Uudenmaan taloyhtiöille työkaluja korjaushankkeiden toteuttamiseen

Kaikille avoin ja maksuton koulutusilta korjausrakentamisesta tiedekeskus Heurekassa Vantaalla 7.3.2018.

Korjaushanke on taloyhtiön hallinnolle haastava tehtävä. Taloyhtiön remontissa on hallittava tekniikka suunnitteluineen ja urakkakilpailuineen, juridiikka päätöksenteon vaiheineen ja sopimuksineen, rahoitustalous sekä viestintä osakkaiden ja asukkaiden suuntaan.

Kiinteistöliiton ja Kiinteistöalan Kustannus Oy:n järjestämä, kaikille avoin Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo taloyhtiöiden hallituksille ja isännöinnille tietoa kiinteistön ylläpidon ja korjausrakentamisen kokonaisuudesta. Kouluttajina Vantaalla toimivat Kiinteistöliiton ja Talokeskus Yhtiöt Oy:n asiantuntijat.

Avoimuus kannattaa

Avainsanoja taloyhtiön kiinteistönpidossa ovat suunnitelmallisuus ja avoimuus. Taloyhtiön kannattaa päättää yhteisistä toimintatavoista ja kirjata ne strategiaksi.

”Korjaushankkeeseen ryhtyvän taloyhtiön on tärkeää hankkia pätevä projektinjohtaja. Hankesuunnittelu kannattaa tehdä huolella, ja työmaata sekä lopputulosta on myös valvottava kunnolla”, linjaa yksikön päällikkö Jaakko Suomela Talokeskuksesta.

Korjaushanke on suuri taloudellinen ponnistus taloyhtiön ohella yksittäisille osakkaille. Sen vuoksi on tärkeää, että erilaisia rahoitusvaihtoehtoja pohdittaessa huomioidaan myös niiden vaikutukset vastikkeisiin.

”Ennen korjaushankkeen aloittamista on hyvä huolehtia, että myös vakuutukset ovat kaikilla osapuolilla kunnossa ja vakuutusturva riittävällä tasolla”, muistuttaa Kiinteistöliiton talous- ja veroasiantuntija Juho Järvinen.

Kiinteistön ylläpitoon ja korjaushankkeisiin liittyvää päätöksentekoa käy koulutuksessa läpi Kiinteistöliiton vanhempi lakimies Kaisu Terkki.

Taloyhtiöillä kysyntää luotettavalle tiedolle

Kiinteistöliitto Uusimaan toiminnanjohtaja Mika Heikkilä pitää tärkeänä, että alueen taloyhtiöt saavat ajantasaista tietoa kiinteistönpitoon ja korjausrakentamiseen liittyvistä kysymyksistä.

Kiinteistöliitto Uusimaa selvitti syksyllä 2017 jäsentaloyhtiöiden kokemuksia vesivahingoista sekä kosteus- ja sisäilmaongelmista. Enemmistö kyselyyn vastanneista oli kohdannut näitä ongelmia taloyhtiössään. Kun jäsenistöltä kysyttiin vaikeimpia asioita kosteus- ja sisäilmaongelmien selvittämisessä, nousivat kärkikolmikkoon luotettavan tiedon saaminen, selvitys- ja korjaustavan valinta sekä pätevien tekijöiden löytäminen.

”Tämän vuoksi on tärkeää, että taloyhtiöiden hallinnon edustajille järjestetään maksutonta koulutusta ja laaditaan ohjeaineistoa kaikenkokoisista korjaushankkeista selviämiseen”, Heikkilä sanoo.

Ajankohta: keskiviikko 7.3.2018 klo 16:00 – 20:30, luennot alkavat klo 16:45 Paikka: Tiedekeskus Heureka, Vantaa

Lue lisää kiertueesta ja ilmoittaudu mukaan!

Artikkeli Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo Uudenmaan taloyhtiöille työkaluja korjaushankkeiden toteuttamiseen julkaistiin ensimmäisen kerran Kiinteistölehti.