Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo Pohjanmaan taloyhtiöille työkaluja korjaushankkeiden toteuttamiseen

Kaikille avoin ja maksuton koulutusilta korjausrakentamisesta Vaasassa 7.2.2018.

Korjaushanke on taloyhtiön hallinnolle haastava tehtävä. Taloyhtiön remontissa on hallittava tekniikka suunnitteluineen ja urakkakilpailuineen, juridiikka päätöksenteon vaiheineen ja sopimuksineen, rahoitustalous sekä viestintä osakkaiden ja asukkaiden suuntaan.

Kiinteistöliiton ja Kiinteistöalan Kustannus Oy:n järjestämä, kaikille avoin Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo taloyhtiöiden hallituksille ja isännöinnille tietoa kiinteistön ylläpidon ja korjausrakentamisen kokonaisuudesta. Kouluttajina Vaasassa toimivat Kiinteistöliiton asiantuntijat, joiden luennoille pääsevät yleensä vain jäsentaloyhtiöiden edustajat.

Avainsanoja taloyhtiön kiinteistönpidossa ovat suunnitelmallisuus ja avoimuus. Taloyhtiön kannattaa päättää yhteisistä toimintatavoista ja kirjata ne strategiaksi.

Taloyhtiön kannattaa hankkia pätevä projektinjohtaja

”Korjaushankkeeseen ryhtyvän taloyhtiön on tärkeää hankkia pätevä projektinjohtaja. Hankesuunnittelu kannattaa tehdä huolella, ja työmaata sekä lopputulosta on myös valvottava kunnolla”, linjaa Kiinteistöliiton johtava asiantuntija Petri Pylsy.

Korjaushanke on suuri taloudellinen ponnistus taloyhtiön ohella yksittäisille osakkaille. Sen vuoksi on tärkeää, että erilaisia rahoitusvaihtoehtoja pohdittaessa huomioidaan myös niiden vaikutukset vastikkeisiin.

”Ennen korjaushankkeen aloittamista on hyvä huolehtia, että myös vakuutukset ovat kaikilla osapuolilla kunnossa ja vakuutusturva riittävällä tasolla”, muistuttaa Kiinteistöliiton talous- ja veroasiantuntija Juho Järvinen.

Kiinteistön ylläpitoon ja korjaushankkeisiin liittyvää päätöksentekoa käy koulutuksessa läpi Kiinteistöliiton neuvontalakimies Tapio Haltia.

Vaasassa riittää korjattavaa

Pohjanmaan Kiinteistöyhdistyksen toiminnanjohtaja Arto Saarikoski pitää tärkeänä, että alueen taloyhtiöt saavat ajantasaista tietoa kiinteistönpitoon ja korjausrakentamiseen liittyvistä kysymyksistä.

”Yli puolet Vaasan taloyhtiöistä on jo ehtinyt julkisivu- tai putkistosaneerausikään. Suunnitelmallisella huollolla ja korjauksilla voidaan vaikuttaa rakennuksen eri osien ja laitteiden käyttöikään”, Saarikoski sanoo.

Ajankohta: keskiviikko 7.2.2018 klo 16:00 – 20:30, luennot alkavat klo 16:45  Paikka: Yliopistokeskus, Wolffintie 34, Vaasa.

Lue lisää ja ilmoittaudu Mahdollisuuksien remontti -tapahtumaan.

Artikkeli Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo Pohjanmaan taloyhtiöille työkaluja korjaushankkeiden toteuttamiseen julkaistiin ensimmäisen kerran Kiinteistölehti.