Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo Pirkanmaan taloyhtiöille työkaluja korjaushankkeiden toteuttamiseen

Kaikille avoin ja maksuton koulutusilta korjausrakentamisesta Tampereella 14.11.

Korjaushanke on taloyhtiön hallinnolle haastava tehtävä. Taloyhtiön remontissa on hallittava tekniikka suunnitteluineen ja urakkakilpailuineen, juridiikka päätöksenteon vaiheineen ja sopimuksineen, rahoitustalous sekä viestintä osakkaiden ja asukkaiden suuntaan.

Kiinteistöliiton ja Kiinteistöalan Kustannus Oy:n järjestämä, kaikille avoin Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo taloyhtiöiden hallituksille ja isännöinnille tietoa kiinteistön ylläpidon ja korjausrakentamisen kokonaisuudesta. Kouluttajina Tampereella toimivat Kiinteistöliiton asiantuntijat, joiden luennoille pääsevät yleensä vain jäsentaloyhtiöiden edustajat.

Avainsanoja taloyhtiön kiinteistönpidossa ovat suunnitelmallisuus ja avoimuus. Taloyhtiön kannattaa päättää yhteisistä toimintatavoista ja kirjata ne strategiaksi.

”Korjaushankkeeseen ryhtyvän taloyhtiön on tärkeää hankkia pätevä projektinjohtaja. Hankesuunnittelu kannattaa tehdä huolella, ja työmaata sekä lopputulosta on myös valvottava kunnolla”, linjaa Kiinteistöliitto Pirkanmaan neuvontainsinööri Kaisa Kettunen.

Korjaushanke on suuri taloudellinen ponnistus taloyhtiön ohella yksittäisille osakkaille. Sen vuoksi on tärkeää, että erilaisia rahoitusvaihtoehtoja pohdittaessa huomioidaan myös niiden vaikutukset vastikkeisiin.

”Ennen korjaushankkeen aloittamista on hyvä huolehtia, että myös vakuutukset ovat kaikilla osapuolilla kunnossa ja vakuutusturva riittävällä tasolla”, muistuttaa Kiinteistöliiton talous- ja veroasiantuntija Juho Järvinen.

Kiinteistön ylläpitoon ja korjaushankkeisiin liittyvää päätöksentekoa käydään koulutuksessa läpi Kiinteistöliiton apulaispäälakimiehen Kristel Pynnösen johdolla.

Korjausrakentamisen volyymit ennätyskorkealla

Kiinteistöliitto Pirkanmaan toiminnanjohtaja Jorma Koutonen pitää tärkeänä, että alueen taloyhtiöt saavat ajantasaista tietoa kiinteistönpitoon ja korjausrakentamiseen liittyvistä kysymyksistä.

”Korjausprojektin läpivienti ei ole hallituksen tehtävistä se helpoin rasti. Tehtävämme onkin jakaa parhaita käytäntöjä ja kokemusperäistä tietoa taloyhtiöille”, Koutonen sanoo.

Ajankohta: tiistai 14.11.2017 klo 16:00 – 20:30, luennot alkavat klo 16:45

Paikka: Technopolis Yliopistonrinne, Kalevantie 2, Tampere 

Ilmoittaudu maksuttomaan Mahdollisuuksien remontti-tapahtumaan

Artikkeli Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo Pirkanmaan taloyhtiöille työkaluja korjaushankkeiden toteuttamiseen julkaistiin ensimmäisen kerran Kiinteistölehti.