Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo Päijät-Hämeen taloyhtiöille työkaluja korjaushankkeiden toteuttamiseen

Kaikille avoin ja maksuton koulutusilta korjausrakentamisesta Lahdessa 7.11.

Korjaushanke on taloyhtiön hallinnolle haastava tehtävä. Taloyhtiön remontissa on hallittava tekniikka suunnitteluineen ja urakkakilpailuineen, juridiikka päätöksenteon vaiheineen ja sopimuksineen, rahoitustalous sekä viestintä osakkaiden ja asukkaiden suuntaan.

Kiinteistöliiton ja Kiinteistöalan Kustannus Oy:n järjestämä, kaikille avoin Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo taloyhtiöiden hallituksille ja isännöinnille tietoa kiinteistön ylläpidon ja korjausrakentamisen kokonaisuudesta. Kouluttajina Lahdessa toimivat Kiinteistöliiton ja Talokeskus Yhtiöt Oy:n asiantuntijat.

Avainsanoja taloyhtiön kiinteistönpidossa ovat suunnitelmallisuus ja avoimuus. Taloyhtiön kannattaa päättää yhteisistä toimintatavoista ja kirjata ne strategiaksi.

”Korjaushankkeeseen ryhtyvän taloyhtiön on tärkeää hankkia pätevä projektinjohtaja. Hankesuunnittelu kannattaa tehdä huolella, ja työmaata sekä lopputulosta on myös valvottava kunnolla”, linjaa yksikön päällikkö Jaakko Suomela Talokeskuksesta.

Korjaushanke on suuri taloudellinen ponnistus taloyhtiön ohella yksittäisille osakkaille. Sen vuoksi on tärkeää, että erilaisia rahoitusvaihtoehtoja pohdittaessa huomioidaan myös niiden vaikutukset vastikkeisiin.

”Ennen korjaushankkeen aloittamista on hyvä huolehtia, että myös vakuutukset ovat kaikilla osapuolilla kunnossa ja vakuutusturva riittävällä tasolla”, muistuttaa Kiinteistöliitto Päijät-Hämeen toiminnanjohtaja Raimo Kiljunen.

Kiinteistön ylläpitoon ja korjaushankkeisiin liittyvää päätöksentekoa käydään koulutuksessa läpi Kiinteistöliiton apulaispäälakimiehen Kristel Pynnösen johdolla.

Lahden seudulla runsaasti korjattavaa

Kiinteistöliitto Päijät-Hämeen toiminnanjohtaja Raimo Kiljunen pitää tärkeänä, että alueen taloyhtiöt saavat ajantasaista tietoa kiinteistönpitoon ja korjausrakentamiseen liittyvistä kysymyksistä.

”Lahden seudulla moni taloyhtiö on isojen korjaushankkeiden edessä. Kun rahoituksen ja toteutuksen suunnittelu aloitetaan hyvissä ajoin, korjaukset voidaan toteuttaa kiinteistön ja sen asukkaiden kannalta sopivimpaan ajankohtaan”, Kiljunen sanoo.

Ajankohta: tiistai 7.11.2017 klo 16:00 – 20:30, luennot alkavat klo 16:45

Paikka: Wanha Walimo, Vesijärvenkatu 25, Lahti

Artikkeli Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo Päijät-Hämeen taloyhtiöille työkaluja korjaushankkeiden toteuttamiseen julkaistiin ensimmäisen kerran Kiinteistölehti.