Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo Lapin taloyhtiöille työkaluja korjaushankkeiden toteuttamiseen

Kaikille avoin ja maksuton koulutusilta korjausrakentamisesta Rovaniemellä 11.1.2018.

Korjaushanke on taloyhtiön hallinnolle haastava tehtävä. Taloyhtiön remontissa on hallittava tekniikka suunnitteluineen ja urakkakilpailuineen, juridiikka päätöksenteon vaiheineen ja sopimuksineen, rahoitustalous sekä viestintä osakkaiden ja asukkaiden suuntaan.

Kiinteistöliiton ja Kiinteistöalan Kustannus Oy:n järjestämä, kaikille avoin Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo taloyhtiöiden hallituksille ja isännöinnille tietoa kiinteistön ylläpidon ja korjausrakentamisen kokonaisuudesta. Kouluttajina Rovaniemellä toimivat Kiinteistöliiton asiantuntijat, joiden luennoille pääsevät yleensä vain jäsentaloyhtiöiden edustajat.

Suunnitelmallisuus ja avoimuus avainsanoina

Avainsanoja taloyhtiön kiinteistönpidossa ovat suunnitelmallisuus ja avoimuus. Taloyhtiön kannattaa päättää yhteisistä toimintatavoista ja kirjata ne strategiaksi.

”Korjaushankkeeseen ryhtyvän taloyhtiön on tärkeää hankkia pätevä projektinjohtaja. Hankesuunnittelu kannattaa tehdä huolella, ja työmaata sekä lopputulosta on myös valvottava kunnolla”, linjaa Kiinteistöliiton kehityspäällikkö Jari Virta.

Korjaushanke on suuri taloudellinen ponnistus taloyhtiön ohella yksittäisille osakkaille. Sen vuoksi on tärkeää, että erilaisia rahoitusvaihtoehtoja pohdittaessa huomioidaan myös niiden vaikutukset vastikkeisiin.

”Ennen korjaushankkeen aloittamista on hyvä huolehtia, että myös vakuutukset ovat kaikilla osapuolilla kunnossa ja vakuutusturva riittävällä tasolla”, muistuttaa Kiinteistöliiton talous- ja veroasiantuntija Juho Järvinen.

Kiinteistön ylläpitoon ja korjaushankkeisiin liittyvää päätöksentekoa käydään koulutuksessa läpi Kiinteistöliiton neuvontalakimiehen Tapio Haltian johdolla.

Lapin taloyhtiöillä vaikeuksia löytää väkeä hallituksiin

Kiinteistöliitto Lapin toiminnanjohtaja Hilla Kyrö on huolissaan siitä, että yhä useammissa lappilaisissa taloyhtiöissä on vaikeuksia löytää vapaaehtoisia hallitukseen tai puheenjohtajaksi – erityisesti, jos tiedossa on suuria korjauksia.

”Kannattaa heittää turha pelko hallitustyötä kohtaan pois, sillä monenlaista apua kyllä löytyy. Esimerkiksi Kiinteistöliiton neuvonta ja koulutukset tarjoavat vastauksia moniin ongelmatilanteisiin”, Kyrö rohkaisee.

Jos hallituksen jäseniä ja puheenjohtajaa ei löydy taloyhtiön osakkaista, heidät joudutaan etsimään ulkopuolelta.

”Tämä taas voi maksaa useita satoja, ellei tuhansia euroja vuodessa”, Kyrö muistuttaa.

Koulutuksen ajankohta: torstai 11.1.2018 klo 16:00 – 20:30, luennot alkavat klo 16:45

Paikka: Hotelli Santa Claus, Korkalonkatu 29, Rovaniemi

Lisätiedot ja ilmoittautuminen tapahtumaan

Artikkeli Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo Lapin taloyhtiöille työkaluja korjaushankkeiden toteuttamiseen julkaistiin ensimmäisen kerran Kiinteistölehti.