Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo Keski-Suomen taloyhtiöille työkaluja korjaushankkeiden toteuttamiseen

Kaikille avoin ja maksuton koulutusilta korjausrakentamisesta Jyväskylässä 13.2.2018.

Korjaushanke on taloyhtiön hallinnolle haastava tehtävä. Taloyhtiön remontissa on hallittava tekniikka suunnitteluineen ja urakkakilpailuineen, juridiikka päätöksenteon vaiheineen ja sopimuksineen, rahoitustalous sekä viestintä osakkaiden ja asukkaiden suuntaan.

Kiinteistöliiton ja Kiinteistöalan Kustannus Oy:n järjestämä, kaikille avoin Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo taloyhtiöiden hallituksille ja isännöinnille tietoa kiinteistön ylläpidon ja korjausrakentamisen kokonaisuudesta. Kouluttajina Jyväskylässä toimivat Kiinteistöliiton ja Talokeskus Yhtiöt Oy:n asiantuntijat.

Avainsanoja taloyhtiön kiinteistönpidossa ovat suunnitelmallisuus ja avoimuus. Taloyhtiön kannattaa päättää yhteisistä toimintatavoista ja kirjata ne strategiaksi.

”Korjaushankkeeseen ryhtyvän taloyhtiön on tärkeää hankkia pätevä projektinjohtaja. Hankesuunnittelu kannattaa tehdä huolella, ja työmaata sekä lopputulosta on myös valvottava kunnolla”, linjaa yksikön päällikkö Jaakko Suomela Talokeskuksesta.

Korjaushanke on suuri taloudellinen ponnistus taloyhtiön ohella yksittäisille osakkaille. Sen vuoksi on tärkeää, että erilaisia rahoitusvaihtoehtoja pohdittaessa huomioidaan myös niiden vaikutukset vastikkeisiin.

”Ennen korjaushankkeen aloittamista on hyvä huolehtia, että myös vakuutukset ovat kaikilla osapuolilla kunnossa ja vakuutusturva riittävällä tasolla”, muistuttaa Kiinteistöliiton talous- ja veroasiantuntija Juho Järvinen.

Kiinteistön ylläpitoon ja korjaushankkeisiin liittyvää päätöksentekoa käy koulutuksessa läpi Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen.

Keskisuomalaisilla taloyhtiöillä isoja korjaushankkeita edessään

Keski-Suomen Kiinteistöyhdistyksen toiminnanjohtaja Hannu Mähönen pitää tärkeänä, että alueen taloyhtiöt saavat ajantasaista tietoa kiinteistönpitoon ja korjausrakentamiseen liittyvistä kysymyksistä.

”Kun katsoo Jyväskylän ja muiden keskisuomalaisten taajamien rakennuskantaa, suuri osa niistä on rakennettu 1960-70 -luvuilla ja on nyt peruskorjausiässä. Monella taloyhtiöllä onkin isoja korjaushankkeita edessään. Kun rahoituksen ja toteutuksen suunnittelu aloitetaan hyvissä ajoin, kiinteistön ja asukkaiden tarpeet pystytään huomioimaan mahdollisimman hyvin”, Mähönen sanoo.

Ajankohta: tiistai 13.2.2018 klo 16:00 – 20:30, luennot alkavat klo 16:45 Paikka: Paviljonki, Lutakonaukio 12, Jyväskylä.

Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan.

Artikkeli Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo Keski-Suomen taloyhtiöille työkaluja korjaushankkeiden toteuttamiseen julkaistiin ensimmäisen kerran Kiinteistölehti.