Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo Kainuun taloyhtiöille työkaluja korjaushankkeiden toteuttamiseen

Kaikille avoin ja maksuton koulutusilta korjausrakentamisesta Kajaanissa 17.1.2018.

Korjaushanke on taloyhtiön hallinnolle haastava tehtävä. Taloyhtiön remontissa on hallittava tekniikka suunnitteluineen ja urakkakilpailuineen, juridiikka päätöksenteon vaiheineen ja sopimuksineen, rahoitustalous sekä viestintä osakkaiden ja asukkaiden suuntaan.

Kiinteistöliiton ja Kiinteistöalan Kustannus Oy:n järjestämä, kaikille avoin Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo taloyhtiöiden hallituksille ja isännöinnille tietoa kiinteistön ylläpidon ja korjausrakentamisen kokonaisuudesta. Kouluttajina Kajaanissa toimivat Kiinteistöliiton asiantuntijat, joiden luennoille pääsevät yleensä vain jäsentaloyhtiöiden edustajat.

Pätevä projektinjohtaja taloyhtiölle

Avainsanoja taloyhtiön kiinteistönpidossa ovat suunnitelmallisuus ja avoimuus. Taloyhtiön kannattaa päättää yhteisistä toimintatavoista ja kirjata ne strategiaksi.

”Korjaushankkeeseen ryhtyvän taloyhtiön on tärkeää hankkia pätevä projektinjohtaja. Hankesuunnittelu kannattaa tehdä huolella, ja työmaata sekä lopputulosta on myös valvottava kunnolla”, linjaa Kiinteistöliiton kehityspäällikkö Jari Virta.

Korjaushanke on suuri taloudellinen ponnistus taloyhtiön ohella yksittäisille osakkaille. Sen vuoksi on tärkeää, että erilaisia rahoitusvaihtoehtoja pohdittaessa huomioidaan myös niiden vaikutukset vastikkeisiin.

”Ennen korjaushankkeen aloittamista on hyvä huolehtia, että myös vakuutukset ovat kaikilla osapuolilla kunnossa ja vakuutusturva riittävällä tasolla”, muistuttaa Kiinteistöliitto Pohjois-Suomen hallituksen jäsen Pekka Luoto.

Kiinteistön ylläpitoon ja korjaushankkeisiin liittyvää päätöksentekoa käy koulutuksessa läpi Kiinteistöliiton neuvontalakimies Tapio Haltia.

Työkalu tulevien korjausten aikataulutukseen ja kustannusvaikutusten arviointiin

Kiinteistöliitto Pohjois-Suomen toiminnanjohtaja Johanna Laitala pitää tärkeänä, että alueen taloyhtiöt saavat ajantasaista tietoa kiinteistönpitoon ja korjausrakentamiseen liittyvistä kysymyksistä.

”Taloyhtiöissä on tärkeää tietää korjausten kustannusvaikutukset yhtiövastikkeeseen pitkälle ajalle etukäteen. Meillä on työkalu, jolla jäsentaloyhtiömme voivat suunnitella korjauksia ja niiden kustannusvaikutuksia etukäteen. Työkalu auttaa hahmottamaan tilanteen”, Laitala sanoo.

Ajankohta: keskiviikko 17.1.2018 klo 16:00 – 20:30, luennot alkavat klo 16:45  Paikka: Scandic Kajaani, Koskikatu 3, Kajaani. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan Mahdollisuuksien remontti -kiertueelle.

Artikkeli Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo Kainuun taloyhtiöille työkaluja korjaushankkeiden toteuttamiseen julkaistiin ensimmäisen kerran Kiinteistölehti.