Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo Etelä-Savon taloyhtiöille työkaluja korjaushankkeiden toteuttamiseen

Kaikille avoin ja maksuton koulutusilta korjausrakentamisesta Mikkelissä 11.4.2018.

Korjaushanke on taloyhtiön hallinnolle haastava tehtävä. Taloyhtiön remontissa on hallittava tekniikka suunnitteluineen ja urakkakilpailuineen, juridiikka päätöksenteon vaiheineen ja sopimuksineen, rahoitustalous sekä viestintä osakkaiden ja asukkaiden suuntaan.

Tietoa kiinteistön ylläpidosta ja remonteista

Kiinteistöliiton ja Kiinteistöalan Kustannus Oy:n järjestämä, kaikille avoin Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo taloyhtiöiden hallituksille ja isännöinnille tietoa kiinteistön ylläpidon ja korjausrakentamisen kokonaisuudesta. Kouluttajina Mikkelissä toimivat Kiinteistöliiton ja Talokeskus Yhtiöt Oy:n asiantuntijat.

Avainsanoja taloyhtiön kiinteistönpidossa ovat suunnitelmallisuus ja avoimuus. Taloyhtiön kannattaa päättää yhteisistä toimintatavoista ja kirjata ne strategiaksi.

”Korjaushankkeeseen ryhtyvän taloyhtiön on tärkeää hankkia pätevä projektinjohtaja. Hankesuunnittelu kannattaa tehdä huolella, ja työmaata sekä lopputulosta on myös valvottava kunnolla”, linjaa yksikön päällikkö Jaakko Suomela Talokeskuksesta.

Korjaushanke on suuri taloudellinen ponnistus taloyhtiön ohella yksittäisille osakkaille. Sen vuoksi on tärkeää, että erilaisia rahoitusvaihtoehtoja pohdittaessa huomioidaan myös niiden vaikutukset vastikkeisiin.

”Ennen korjaushankkeen aloittamista on hyvä huolehtia, että myös vakuutukset ovat kaikilla osapuolilla kunnossa ja vakuutusturva riittävällä tasolla”, muistuttaa Kiinteistöliiton talous- ja veroasiantuntija Juho Järvinen.

Kiinteistön ylläpitoon ja korjaushankkeisiin liittyvää päätöksentekoa käy koulutuksessa läpi Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen.

Korjaushankkeiden suunnitelmallisuus taloyhtiön hallituksen tärkeimpiä velvollisuuksia

Etelä-Savon Kiinteistöyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Juhani Kortelainen pitää tärkeänä, että alueen taloyhtiöt saavat ajantasaista tietoa kiinteistönpitoon ja korjausrakentamiseen liittyvistä kysymyksistä.

”Korjaushankkeiden hyvästä suunnittelusta ja kunnossapitotarvesuunnitelmien kunnollisesta laadinnasta huolehtiminen on taloyhtiön hallituksen tärkeimpiä velvollisuuksia”, Kortelainen sanoo.

Ajankohta: keskiviikko 11.4.2018 klo 16:00 – 20:30, luennot alkavat klo 16:45  Paikka: Mikkelin kampus, Mikpoli-sali M-rakennuksessa

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan Mahdollisuuksien remontti -kiertueelle!

Artikkeli Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo Etelä-Savon taloyhtiöille työkaluja korjaushankkeiden toteuttamiseen julkaistiin ensimmäisen kerran Kiinteistölehti.