Hoidettu katto kestää takuulla

Katto on rakennuksen viides ja hyvin tärkeä julkisivu. Se ansaitsee huomiota ja hoivaa, vaikka usein pyrkii unohtumaan ollessaan poissa näkyvistä. Katon remontointiin ja huoltoon kehitetystä mallista takuineen kertoo perusteellinen artikkeli ”Katto kestää takuulla 25 vuotta ja hoidettuna vuosisadan”.

Pian posti kantaa kotiin Suomen Kiinteistölehden marraskuun numeron. Kattojen korjaamisen, huollon ja talvikunnossapidon lisäksi siinä on asiaa muun muassa hallitusammattilaisista taloyhtiössä, energiansäästökeinoista sekä rakennusvirheiden huomaamisesta ja ilmoittamisesta.

Taloyhtiöiden hallituksiin voi olla haastavaa löytää halukkaita osakkaiden keskuudesta. Joskus turvaudutaan ulkopuoliseen hallitusammattilaiseen. Tästä kertoo Asta Sjöblomin artikkeli.

Tapellaanko joskus turhasta, kysyy Mikko Rousi uusien kiinteistöjen vastuukysymyksiä luotaavassa artikkelissaan. Havaituista rakennusvirheistä kannattaa reklamoida ajoissa, uudistalon ensimmäisenä vuonna havaituista jo vuositarkastukseen.

Neljän keravalaisen taloyhtiön yhteishankkeessa etsittiin yhdessä parhaat vaihtoehdot energiaremontissa. Yhteistyö toi säästöjä taloyhtiöille. Uusista rakennustekniikan tarjoamista mahdollisuuksista kerromme myös kahdessa muussa artikkelissa. Huoneistokohtainen vedenmittaus on oikeudenmukaista, painottaa Hanna Mela, yleistyvästä ja monimuotoisesta lasirakentamisesta kertoo Jukka Nortio.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta.

Artikkeli Hoidettu katto kestää takuulla julkaistiin ensimmäisen kerran Kiinteistölehti.