Automatiikka auttaa asumista

Pienet asumista ja kodin huoltoa helpottavat keksinnöt mielletään joskus ikääntyneiden ja toisaalta teknologiafriikkien jutuiksi. Ne auttavat kuitenkin meitä kaikkia tekemään arjesta mukavampaa ja turvallisempaa. Tästä kertoo artikkeli ”Kodin pienet automaattiset apulaiset”. 

Pian posti kantaa kotiin Suomen Kiinteistölehden joulukuun numeron. Siinä kerrotaan monessa artikkelissa taloautomaatiosta ja uudesta talotekniikasta. Opastetaan myös, kuinka taloyhtiölle saa tehokkaan laajakaistan edullisesti.

Toinen aihe, josta kerrotaan monen artikkelin ja kirjoittajan voimin, on lukituksen uudistuminen ja siirtyminen kauko-ohjattavaksi. Lehdessä avataan myös asiaan liittyviä lainkohtia.

Oma vai vuokratontti – kenties tonttirahaston omistama? Julkisuudessa välillä kuumaksikin muuttuvaa asiaa analysoi Pekka Virolaisen haastattelema FIM Kiinteistö Oy:n toimitusjohtaja Petri Jokinen.

Kuka tyhjentää asunnon ja kuinka, jos asukas ei siihen kykene? Tästä kertoo Jukka Sirenin artikkeli, myös tilanteista, joissa taloyhtiö joutuu tilaamaan tyhjentäjät asunnolle tai taloyhtiön yhteistilalle.

Ainakin polkupyörille on joskus raivattava tilaa. Kiinteistöliitto ja Mobinet Oy selvittivät polkupyörien ja autojen paikkatarvetta taloyhtiöissä kyselytutkimuksessa, jonka tuloksista kerromme. Juha Europaeuksen artikkeli taas valottaa taloyhtiön yhteiskäyttöautojen hankkimista, varausjärjestelmiä ja pysäköintiä.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät pian taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta.

Joulukuun lehden digiversio on kaikille avoin ja sen voit lukea jo nyt.

Artikkeli Automatiikka auttaa asumista julkaistiin ensimmäisen kerran Kiinteistölehti.